یکشنبه ۱۴۰۱/۰۲/۱۸

فاطمه اشدری:

منشور چهارساله اداره فرهنگسراها تهیه و به شورا ارایه شود/لزوم توجه جدی به آموزش شهروندی در فرهنگسراها

در اداره فرهنگسراها و خانه های فرهنگ باید از افراد توانمند و متخصص امورفرهنگی استفاده شود، براین اساس تغییرنحوه مدیریت دراین مراکز امری ضروری است.

  فاطمه اشدری نایب رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی بانوان وامورخانواده شورای اسلامی شهر قزوین در جلسه علنی شورا که بادستور کار بررسی لوایح شهرداری قزوین برگزارشد ،طی سخنانی به بیان دیدگاه خود پیرامون عدم واگذاری فرهنگسراها به بخش خصوصی اظهار کرد: بایستی بررسی شود که دراین مقوله چه هزینه ها و بودجه ای صرف نگهداری و فعالین فرهنگسراها و مراکز فرهنگی شهرداری به ویژه کارکردن در حوزه فرهنگ شهروندی خواهد شد؟ چراکه اگر فرهنگسرا و مراکز فرهنگی دراین حوزه کار نکنند قطعا عملکردی نخواهند داشت. 

وی وجود مراکز فرهنگی در شهرداری را به عنوان تنها ابزار این نهاد در آموزشهای شهروندی دانست وگفت: بایستی مراکز منفصل شهری قزوین فرهنگسرا و مراکز فرهنگی مناسبی داشته باشند تا بتوانیم آموزشهای حقوق شهروندی را داشته باشیم که تقاضا ها و مطالباتشان براساس همین فضا شکل بگیرد.

به گفته اشدری، وقتی در برخی نواحی منفصل شهری حضور پیدا می کنیم و در برابر درخواستهای مردم که می گویند ما ساکن منطقه شهری هستیم ولی هیچ گونه امکانات وخدماتی به این منطقه ارایه نمی شود،باید بگوییم که راه و رسم و سازوکار برخورداری از این امکانات درست تعریف نشده است.

وی ادامه داد: ای کاش قبل از اینکه این نواحی جزو نواحی شهری شوند و قبل از ارائه هر گونه خدمات که کمترین آن ایجاد فرهنگسراها است، برای آموزش حقوق شهروندی اقدام شود، موضوعی که کمتر مورد توجه مدیریت شهری قرار گرفته است و باعث اثر سوء و نا متعارف بر روی مطالبات دو سویه شهروندان و مدیریت شهری گذاشته است.

اشدری دربخش دیگری از سخنانش خواستار عدم تغییر در بودجه فرهنگی شهرداری قزوین شد و گفت: کار کردن در بخش فرهنگی بسیار مهم است و بهمین دلیل اعضای شورا در تصویب بودجه فرهنگی شهرداری تاکید داشتند که کاهش درآمدها نباید بودجه فرهنگی را دستخوش تغییرات نماید، چرا که باید سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری بتواند مطالبات گذشته خود را پرداخت کند و هم آنچه که طی سال باید انجام دهد را هزینه کند.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی،اجتماعی،ورزشی ،بانوان و امورخانواده شورای اسلامی شهر قزوین با بیان اینکه واگذاری امور فرهنگی به بخش خصوصی آنهم با لحاظ مزایده همانند برون سپاری هایی که دربخش اقتصادی رخ داده، غلط است افزود: اگر برای برون سپاری فرهنگی همانند برون سپاری اقتصادی عمل کنیم اشتباه کرده ایم، چراکه نتوانسته ایم بخشهای نظارتی و راهکارهایی که در اصل 44 قانون اساسی ذکر شده را به خوبی عملیاتی نماییم و قطعا زیر ساخت‌ها و سیاستهای اصل 44 نیاز به باز نگری و اصلاح دارد.

وی ادامه داد: به عنوان نمونه کشور آلمان بزرگترین شرکت اش را به دست بهترین، متعهدترین، توانمندتر و اخلاق مدارترین کارگر همان شرکت ، با مبلغ تنها دوفرانک واگذار می کند اما در برابر این اقدام بهترین نظارت را بر کارها دارد تا امور به بهترین شکل اجرایی شود وهمه از جمله کارگران ومصرف کننده راضی تر از قبل باشند و این رضایتمندی موجب بالا بردن بهبود کیفیت تولید، کاهش هزینه های دولت و جلوگیری از ورشکستگی شرکت می شود.

اشدری با ذکر این نمونه خطاب به شهردار قزوین گفت: در راستای اداره فرهنگسرها و مراکز فرهنگی نیز می توان بین پرسنلی که دارید ببینید کدام یک علاقه مندتر، مسئول تر و متعهد تر است و او را برای اداره فرهنگسرا تشویق و همراهی نمایید؛ با حمایت از افراد توانمند در راستای کیفی سازی خدمات آموزشی به ویژه آموزش شهروندی کارها را دراین مراکز پیش ببرید. و درآمد حاصل از این فرهنگسراها را صرف بهبود و کیفیت بخشیدن به همان فرهنگسراها کنید، بدینوسیله می توان با ایجاد حس رقابت سازنده بین مدیران مراکز فرهنگی به فعالیت فرهنگسراها بهبود بخشید .

این عضو شورای اسلامی شهر قزوین همچنین براصل رضایت مندی شهروندان از ارایه خدمات آموزشی در فرهنگسراها وخانه های فرهنگ تاکید کرد و گفت: می توان تعرفه ها را با استانداردی که اعلام شده تصویب نمود چراکه مهم رضایت مندی شهروندان از این مراکز است و درنهایت نیز تغییر درمدیریت مراکز فرهنگی شهرداری وتغییر نگاه نیز باید مورد توجه قرارگیرد.

 

پایان پیام/

تصاویر مرتبط