پنجشنبه ۱۳۹۵/۰۳/۲۷

در نشست مشترک پارلمان محلي با باغداران تعاوني جمال آباد مورد تأکيد قرار قرار گرفت؛

فنس کشي باغات سنتي تعاوني جمال آباد و حل مشکلات باغهاي اين منطقه

باغداران تعاوني جمال‌آباد به منظور حل مشکلات مربوط به فنس کشي باغات سنتي در نشست مشترک با تعدادي از اعضاي شوراي اسلامي شهر حضور يافتند.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ نشست مشترک پارلمان محلي با باغداران تعاوني جمال آباد صبح چهارشنبه 26 خردادماه در تالار مردم شورا برگزارشد، تا مشکلات و مسائل آنان در رابطه با فنس کشي باغات مورد بررسي قرار بگيرد، در اين جلسه برخي موضوعات و مشکلات مرتبط و يا غير مرتبط با مديريت شهري مطرح شد و پارلمان محلي به باغداران وعده داد پيگيري و تأکيدات لازم را خطاب به متوليان امر براي رفع و نهايي شدن آنها به عمل آورد.

محمدرضا صديقي در ابتداي جلسه با اشاره به جلسات مشترکي که پيش از اين با باغداران تعاوني جمال آباد براي حل مشکلات آنها برگزار شده بود، گفت: در اين جلسات که يکي از مهمترين آنها با حضور استاندار در پي بازديدي که اعضاي شوراي عالي سازمان باغستانها از سطح اين گستره سبز به عمل آوردند، برگزار شد مشکلات ازسوي باغداران بيان گرديد تا مورد حل و رسيدگي قرار بگيرد.

وي گفت: موضوعات دردست پيگيري قرار دارد. باغستان صاحبان زيادي دارد و زمان اجرا مشخص مي شود که صاحب اصلي چه نهاد و ارگاني است.

وي خاطرنشان کرد: عمده مشکل باغستانهاي جمال آباد در مورد فنس کشي است و اين جلسه به اين منظور تشکيل شده تا به نتايج خوبي دست پيدا کنيم و بخشي از مشکلات شما به ما مربوط است و برخي ديگر که به در حوزه کاري ما نيست را به دستگاههاي متولي انتقال ‌دهيم.

نماينده شورا در سازمان باغستانها براساس صحبتهاي باغداران گفت: دو سري مشکل در باغستان هست يکي مرتبط با مديريت شهري و مابقي مربوط به ديگر نهادهاي مرتبط است و در کنار اين، مشکلاتي همچون فنس کشي که به شهرداري مربوط مي‌شود، درحال پيگيري قرار دارند. 

وي خاطرنشان کرد: صحبتهاي امروز باغداران براي پيگيري به استاندار انتقال داده مي‌شود؛ همچنين لايحه اي در رابطه با ضوابط فنس کشي از سوي شهرداري در مرحله تدوين قرار دارد تا ضمن ارسال به شورا، مصوب شده و براي زمينهايي که در محدوده باغستانهاي سنتي و باغهاي جمال آباد قرار دارند و توليد ثروت مي‌کنند، مورد سنديت قرار بگيرد.

*

سيدکاظم مجابي رئيس شوراي اسلامي شهر قزوين گفت: حل مشکلات باغستانها به شکل مستمر در جلسات شورا مطرح مي‌شود و فقط شورا و شهرداري متولي نيستند و پيگير هستيم تا هريک از موضوعات امنيتي ،خدماتي، رفاهي و بهداشتي در جلسات خاص و با حضور متوليان مربوطه بررسي و نتيجه گيري شود.

*

حسين غياثوند رئيس کميسيون شهرسازي نيز گفت: پيشنهادات باغداران براي حل مشکل باغستانها بايد حل و فصل و رسيدگي شوند و شوراي اسلامي شهر و شهرداري نيز در حل اين موضوع سهيم هستند.

وي گفت: تأمين آب و امنيت از موضوعات بسيار مهمي است که بايد براي تحقق آنها با استفاده از همه ظرفيتها ورود پيدا کرد و در اين رابطه پارلمان محلي همراه باغداران است.

*

دکتر مريم نخستين رئيس کميسيون ساماندهي ملاقاتهاي مردمي نيز گفت: شورا به عنوان يک محور است و خيلي از مباحث مطرح شده از حيطه شورا خارج است و امنيت با حضور نيروي انتظامي و با محوريت شورا برقرار مي‌شود.

وي با تأکيد بر حل مشکلات باغداران گفت: بايد هرچه زودتر به اين موضوعات رسيدگي کرد تا مشمول گذر زمان نشوند.

اين عضو شورا يادآورشد: ازجمله مواردي که در حيطه اختيارات شوراست، کاهش قيمت فنس کشي بوده و اگر شهرداري حتي چشم داشتي به اين منبع درآمد نداشته باشد، رقم قابل ملاحضه اي را از دست نداده و در مقابل اين مقدار براي باغداران بسيار با اهميت است.

*

حسين صلح جو رئيس کميسيون پيگيري و نظارت شورا گفت: اعضاي شوراي اسلامي شهر از دغدغه تک تک باغدارن در عرصه هاي مختلف باخبرند و پارلمان محلي در سازمان باغستانها نماينده اي دارد تا اين باغستانها را که ميراث باقي مانده از گذشتگان است را حفظ کنيم.

*

علي فرخزاد نايب رئيس شوراي اسلامي شهر قزوين افزود: شوراي اسلامي شهر علاوه بر انجام تعهدات خود، به عنوان نهاد مردمي پيگير موضوعات مربوط به باغستانها در جهاد کشاورزي، ميراث فرهنگي و ديگر دستگاههاست تا مشکلات مربوط به تأمين آب و امنيت حل و فصل شوند.

*

در ابتداي جلسه باغداران مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند، سيد رضا کاظمي باغدار جمال آباد گفت: عدم ارائه مجوزهاي فنس کشي به باغداران موجب بروز مشکلاتي براي باغداران شده است و علاوه بر عدم تأمين امنيت باغها و محصولات، به دليل بياباني بودن منطقه، حيوانات وحشي و ولگرد نيز خساراتي به باغها وارد مي‌آروند.

شعبان و اکبر حاج فتحعلي از ديگر باغداران با اشاره به مشکلاتي که افراد مزاحم براي باغها و باغداران منطقه به وجود مي‌آورند، بيان کردند: اين افراد که برخي از آنها معتاد و يا ولگرد هستند به دليل عدم وجود حصار اطراف باغها، وارد آنها شده و مشکلاتي را براي باغداران به بار مي‌آوردند.

ابوالفضل کبابيان باغدار ديگر نيز موضوع فس کشي باغات را ضروري دانست و همراهي مسئولان و متوليان امر همچون شوراي اسلامي شهر، شهرداري و جهاد کشاورزي را بسيار تأثيرگذار اعلام کرد.

علي شايسته نيا نيز اظهار داشت: مجوز احداث اتاقک نگهباني و استراحتگاه متناسب با باغ به باغداران داده شود و شوراي شهر و شهرداري همکاري لازم را در اين رابطه به عمل آورند. وي افزود: جاده مواصلاتي به باغها اکثرا فاقد آسفالت است و احتياج به بهسازي دارد، در کنار اين، امنيت باغها بايد تأمين شود و ضمن استقرار پاسگاه نيروي انتظامي در منطقه، مأمور نيروي انتظامي يکسره در باغها گشت بزند.

حسين بهرامي نيز گفت: مسئولين ديدگاه خود نسبت به باغداران منطقه جمال آباد را تغيير دهند.

وي با اشاره به مجوزهاي فنس کشي که براي باغات داده خواهد شد، گفت: ازآنجاييکه اغلب زمينهاي جمال آباد اوقافي است، مجوزهاي فنس کشي ارزش افزوده آنها را بالا نمي‌برد و بايد فکري براي اين موضوع انديشيد.

رضا احتشام زاده از ديگر باغداران تعاوني جمال آباد گفت: فنس کشي بهترين نمونه براي حفاظت از باغستانهاست و بهتره مشوقهايي از سوي شهرداري داده شود، تا باغها حفظ گردند.

حسن رودباري نيز اظهاردشت: وزارت نيرو، جهاد کشاورزي و آبفا به باغداران جمال آباد بيان کردند: "اگر آبياري قطره اي انجام دهيد مي‌توانيد از آب بهره ببريد و اگر ندهيد مازاد آنرا بايد وجه نقد دهيد" ما نيز به خاطر تأمين آب و محاسبه متر رونده نمي‌توانيم به اين شکل عمل کنيم و قادر به پرداخت پول تأمين آب نيستيم.

عباس زرنگار باغدار ديگر گفت: ما جايگاه خودمان را از دست داديم و وقتي در اداره اي مي گوييم باغداريم با ما آنطور که بايد رفتار نمي‌کنند.

وي با بيان اينکه باغستان جمال آباد از کمبود آب و نبود امنيت در رنج است، ادامه داد: آتش سوزي که چندوقت پيش در باغات رخ داد باعث سوختن چندين رديف از باغها شد و بنابراين بايد ديوار کشي برخي از محوطه ها که قابليت بروز حادثه در آنها زياد است، انجام شود.

زرنگار يادآورشد: از هر رودخانه اي چهار-پنج نفر در جلساتي که بزرگان و مديران استان حضور دارند، دعوت شوند.

وي خاطرنشان کرد: اساس کار شهرداري درباره آينده باغستانها چيست؟ و با توجه به اينکه اعتبارات شهرداري زياد است در مقايسه با برخي نهادها بيشتر مي‌تواند به ما کمک کند.

اين باغدار اظهارداشت: براي باغستانها برنامه داشه باشيم، اگر همت مسئولان نباشد باغداران قادر به حفظ باغستان نيستند؛ اگر با برنامه کار کنيم درسال360 هزار نفر کارگر که روزانه يکهزار نفر مي‌شوند، در باغستانها کار مي‌کنند.

زرنگار تأکيد کرد: آب تصفيه خانه فاضلاب به باغستان انتقال پيدا کند و بودجه آنرا با مشارکت مردم تأمين کنيد.

بهادر زرنگار ديگر باغدار جمال آباد نيز گفت: ديدگاه مسئولان نسبت به بخش کشاورزي و باغداران عوض شود، همچنين ورود افراد متفرقه از روستاها به شهرها باعث ايجاد ناامني شده است.

وي ادامه داد: مسئول اصلي و مخاطب باغداران براي حل مشکلات آنان مشخص شود؛ از سوي ديگر، شهرکهاي اقماري اطراف قزوين موجب بروز مشکلاتي براي باغداران شده اند، قطع برق و تأکيد به عدم مصرف آب و ... وجود دارد و هزينه ها و مشکلات کاري ما از درآمدمان بيشتر است.

وي خاطرنشان کرد: ازآنجاييکه استان پرخطر شناخته شديم ولي حق بيمه بيشتري پرداخت و درعوض قرامت کمتري دريافت نموديم و سال قبل کل غرامت باغداران پرداخت نشده است.

حسين کاکاوند باغدار و نماينده آنها اظهارداشت: جهاد کشاورزي متولي بخش ما هستند و بايد از ما حمايت کنند؛ بايد باهم باشيم تا مشکلاتي همچون عدم خدمات رساني، عدم امنيت، جاده سازي و ... حل و فصل شوند.

*

عباس آقا عليخاني نماينده سازمان جهادکشاورزي گفت: سياست وزارت جهادکشاورزي توليد و حمايت از باغداران است و در باغات مبارزه با آفت نداشتيم.

*

رحماني رئيس سازمان باغستانهاي سنتي نيز اظهارداشت: امنيت باغستانها بسيار مهم است و ما در باغستان گشت داريم و براي ايجاد امنيت بيشتر و مستدام، بايد رايزني با دادستاني انجام شود تا تمهيدات خاصي صورت بگيرد.

*

مهدي رحماندوست از جهاد سازمان کشاورزي نيز بيان کرد: ما تمام قد براي صدور مجوز فنس کشي آماده ايم تا بدون اخذ هزينه انجام شود.

*

حاج سيد جوادي نماينده معاونت شهرسازي شهرداري قزوين گفت: شهرداري مرجع صدور پروانه است و مجوز ساخت و ساز ازسوي امور اراضي و کارگروه امور زيربنايي صادر مي‌شود.

شهرداري همراه باغداران است و براي انجام فنس کشي باغستان و خدمات رساني و جلوگيري از آتش نشاني آمادگي کامل دارد.

*

خلج از حوزه درآمد شهرداري مرکز نيز در رابطه با فنس کشي ها، گفت: در گذشته مجوز فنس نسبت به عرصه صادر ميشد و حالا مجوز فنس بر اساس متر رونده محاسبه و قيمت آن با رقمي نزديک به صفر اخذ مي‌شود.

وي گفت: لايحه مربوطه براي فنس کشي باغستانها در آينده نزديک به شورا ارجاع داده خواهد شد.

*

سيد حسين حاجي سيد جوادي مسئول درآمد منطقه يک نيز گفت: مبناي محاسبه ما در گذشته عرصه بود و چون باغات جمال آباد وسيع است قيمت فنس بالا مي‌رود و براساس جلسه اي که در فرمانداري برگزار شد مجوزها براساس متر رونده محاسبه مي‌شود و اين روند را ادامه مي‌دهيم تا مشکلات باغداران حل و فصل شود.

پايان پيام/1921/خرداد95

تصاویر مرتبط