غياثوند، رئيس کميسيون شهرسازي در نشست باانجمن صنفي معماري:
ارائه راهکارهاي عملياتي از سوي شهروندان، کليد رفع مشکلات شهر است/شهرسازي همکارانه مورد توجه قرار گيرد
نشست مشترک کميسيون شهرسازي شوراي اسلامي شهر قزوين و " انجمن صنفي معماري و احياي بافت تاريخي استان قزوين" به منظور بررسي مسائل شهري برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين حسين غياثوند رئيس کميسيون شهرسازي با بيان اين مطلب که شورا به عنوان يک نهاد مردمي با آغوش باز پذيراي پيشنهادات و انتقادات اقشار مختلف مي باشد گفت: برگزاري نشست هاي مشترک و در کنار هم قرار گيري قوه فکري و توان اجرايي دستگاه ها و انجمن ها مي تواند زمينه را براي توسعه همه جانبه شهر فراهم نمايد و شورا را در انجام وظايف خود ياري نمايد.
غياثوند افزود: شوراي اسلامي شهر قزوين آمادگي برگزاري نشست هاي مشترک با انجمن معماري و ساير نهادهاي مردمي را دارد تا با آگاهي از نظرات آنها در تصميمات خود بهتر عمل نمايد.
وي با بيان اين مطلب که در حال حاضر شاهد افزايش مطالبات به حق شهروندان از مديريت شهري هستيم عنوان کرد: طرح مشکلات و مسائل زماني به خروجي مطلوب منتج مي شود که شهروندان به عنوان صاحبان اصلي شهر، راهکارهاي عملياتي براي مشکلات موجود نيز ارائه دهند .
اين با بيان اين مطلب که شهر موجود ي زنده و شهروندان ذينفعان اصلي آن هستند بيان کرد: نه تنها در اجراي همه پروژه هاي شهري بايد پيوست فرهنگي – اجتماعي رعايت شود بلکه مي بايست در شهر تاريخي – فرهنگي قزوين پروژه هاي فرهنگي _ اجتماعي با پيوست عمراني تعريف شوند تا شاهد کاربردي ترين و استفاده مطلوب از پروژه ها باشيم.
وي ادامه داد: در بناهاي تاريخي ايران مانند سي و سه پل شاهد آن هستيم که گذشتگان ما به بهترين نحو ممکن طرح عمراني را اجرا کرده اند که محلي براي حضور همه مردم است و در حجره هاي آن شاهد انجام کارهاي فرهنگي، هنري و گردهمايي مردمي هستيم، حال اين سوال پيش مي آيد که چگونه است که گذشتگان طرح هاي عمراني ساخته اند که به رويکرد فرهنگي – اجتماعي به خوبي در آن مشهود است اما طراحان فعلي به اين موضوع مهم توجه نشان نمي دهند.
رئيس کميسيون شهرسازي شورا ادامه داد: شرکت ها ي تخصصي در حوزه عمراني و شهرسازي بايد در حوزه مطالعاتي و اجرايي توان خود را بالا ببرند تا شاهد درون سپاري اجراي بسياري از پروژه هاي کلان به ظرفيت هاي بومي و استاني باشيم.
اين مقام مسئول با اشاره به دغدغه هاي مقام معظم رهبري در حوزه سبک زندگي و معماري ايراني -اسلامي اظهار داشت: همه سازمان ها و انجمن هاي مردم نهاد بايد عزم جدي براي تحقق اين مهم داشته باشند تا شاهد ايجاد شهري منطبق با نياز هاي شهروندان باشيم.
وي همچنين به محور برخي از اقدامات و مصوبات کميسيون شهرسازي شورا در سال جاري اشاره و تصريح کرد: بررسي موضوعات مربوط به معماري ايراني – اسلامي، طرح احياي گاراژ هاي خيابان امام خميني (ره)، بررسي طرح گذر بندي و ساماندهي منطقه هادي آباد، بررسي طرح ساماندهي آستان امامزاده حسين(ع)، بررسي برخي از پروژه هاي سازمان نوسازي و بهسازي و خدمات شهري از قبيل تکميل سراي سعد السلطنه و احياي خانه مرحوم ابوترابي، بازديد هاي ميداني از سطح شهر و پروژه هاي در حال اجرا از اهم اين اقدامات مي باشد.
شهر قزوين بايد زيبنده شهروندانش توسعه يابد
علي صادقي نيارکي رئيس کميسيون اداري- مالي بر لزوم ارائه نقطه نظرات انجمن صنفي معماري به عنوان متخصصين مردمي به شورا تأکيد کرد و افزود: شهر متعلق به همه شهروندان است بنابراين ارائه نظرات کاربردي و تخصصي به اين نهاد، زمينه را براي ايجاد شهري پويا و متوازن بهتر فراهم مي کند.
اين مقام مسئول با بيان اين مطلب که شهر بايد زيبنده شهروندان آن باشد اظهار داشت: شهر قزوين بايد به گونه اي طراحي و توسعه يابد که به خوبي گوياي تاريخ درخشان و شهروندان آن که همواره در عرصه هاي مختلف خوش درخشيده اند باشد.
صادقي نيارکي بر لزوم همراهي و اتحاد همه دستگاه هاي نظارتي و اجرايي در توسعه شهر تأکيد کرد و افزود: وحدت رويه بين مسئولان شهر به قطع يقين موجب توسعه مطلوب شهر خواهد شد از سوي ديگر انجمن هاي مردم نهاد به عنوان بازوي فکري و با ارائه انتقادات و پيشنهادات سازنده مسئولان را در انجام وظايف محوله ياري رسانند.
اين عضو شورا همچنين خواستار توجه به محله محوري شد و افزود: محله ها به عنوان قلب تپنده شهرها بايد همواره مورد توجه قرار گيرند و از اين ظرفيت بايد در توسعه شهر ها بهره برد.
تلفيق معماري ايراني- اسلامي و شهرسازي نوين
فاطمه اشدري رئيس کميسيون فرهنگي شورا بر لزوم توجه به موضوعات شهرسازي با رويکرد فرهنگي -اجتماعي تأکيد کرد و گفت: وقتي اين دو مقوله با هم مورد توجه قرار بگيرد شاهد توسعه شهري خواهيم بود که رضايت حداکثري مخاطبان خود را جلب کرده است.
وي به همه جانبه و کامل بودن معماري ايراني – اسلامي اشاره و تأکيد کرد: در اين نوع معماري شاهد برآورده شدن نياز هاي همه اعضاي خانواده اعم از کودک، زن و مرد در محيط خانه و ايجاد ارتباط افراد با محيط زندگييشان بوديم اما در حال حاضر با مساحت کوچک آپارتمان ها و مشاعي بودن حياط ها شاهد کاهش کارکرد واحدهاي مسکوني هستيم.
اين مقام مسئول بر لزوم تلفيق معماري ايراني – اسلامي با شهرسازي مدرن تأکيد کرد و افزود: در معماري ايراني - اسلامي توجه و برآورده شدن همزمان و توأمان به نيازهاي انسان مورد توجه است و خانه به معناي واقعي به محيط امن براي زندگي در نظر گرفته شده است لذا توجه به اين مهم در عصر حاضر و توجه به تجارب افرادي نظير معماران تجربي مي تواند ما را در تحقق اين مهم ياري نمايد.
وي لازمه وجود جامعه متعالي را انسان هاي متعالي بر شمرد و افزود: براي ايجاد شهري متعالي بايد همه شهروندان آن در کنار هم قرار بگيرند و براي آباداني شهر خود بکوشند.
*
در ادامه اين نشست حامد نوروزيان رئيس" انجمن صنفي معماري و احياي بافت تاريخي استان قزوين" با اشاره به منويات مقام معظم رهبري در خصوص سبک زندگي اظهار داشت: همه نهادها و انجمن هاي مردم نهاد بايد عزم خود را براي تحقق و رفع دغدغه هاي رهبر انقلاب اماده نمايند که به همين منظور در قزوين هم نشستي مرتبط با اين موضوع برگزار مي شود.
وي افزود: اين انجمن آمادگي لازم در خصوص ارائه مشورت و راهکارهاي عملياتي در حوزه شهري را به شورا دارد و تداوم نشست هاي مشترک شورا با اين انجمن موجب افزايش تبادل اطلاعات و همکاري هاي دوجانبه مي شود.
همچنين در ادامه نشست ديگر اعضاي اين انجمن بر لزوم توجه به موضوعات اقتصاد شهري، پرورش شهروند دانا، استفاده از ظرفيت دانشگاهي شهر در معرفي شهر قزوين، استفاده از ظرفيت هاي بومي در اجراي پروژه هاي شهري، توجه به پيوست هاي فرهنگي – اسلامي تأکيد کردند.
پايان پيام/2122/مهر95