سه‌شنبه ۱۳۹۶/۰۴/۲۰

غياثوند، رئيس کميسيون شهرسازي شوراي شهر قزوين:

بزودي نمونه نماي شاخص از معماري ايراني_اسلامي در قزوين رونمايي مي‌شود

رئيس کميسيون شهرسازي شوراي شهر قزوين از رونمايي نمونه نماي شاخص و ملموس از معماري ايراني_اسلامي در آينده نزديک در شهر قزوين خبرداد.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ بيست و چهارمين سلسله جلسه هاي تخصصي کميسيون شهرسازي با موضوع اجراي معماري ايراني_اسلامي در تالار مردم پارلمان محلي با حضور اعضاي شوراي شهر، رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان، نماينده معاونت شهرسازي شهرداري، مسئول شهرسازي مناطق دو و سه و نمايندگاني از بسيج مهندسين برگزارشد.  

حسين غياثوند رئيس کميسيون شهرسازي پارلمان محلي با بيان اينکه ضرورت اجراي معماري ايراني_اسلامي در آيات قرآني و روايات معصومين(ع) بيان شده و علاوه براينکه قوانين فرادستي همچون برنامه پنج ساله دوم توسعه و يا مقررات ملي ساختمان بر ضرورت اجراي آن تأکيد دارند، مقام معظم رهبري نيز در فرمايشات خويش اين مهم را موضوع فرهنگي دانستند که بايد به آن توجه کرد.

وي با اشاره به ترويج پديده نامبارک شبيه شدن شهرها و ساختمانهاي ايران به يکديگر و در مقابل تأکيد بر اين مهم که معماري ايراني _اسلامي قادر به انعکاس پيامهايي از اصالت، فرهنگ و تمدن مردمان اين سرزمين است، ادامه داد: منازل قديمي نوعي وحدت توحيدي را به مخاطبين القا کرده و مشکل اشرافيت ندارند، ولي خانه هاي جديد سبک کاملا متفاوتي با گذشته دارند.

غياثوند با تأکيد براينکه کميسيون شهرسازي شوراي چهارم از ابتدا پيگير تحقق کار ريشه اي و به دور از شتابزدگي و جنجال تبليغاتي دررابطه با اجراي ضوابط معماري ايراني_اسلامي بوده است و بزودي نمونه اي شاخص و ملموس از معماري ايراني_اسلامي در قزوين ارائه ميشود، ادامه داد: پاي کار آمدن تمامي دستگاهها و نهادهاي مرتبط نهادينه کردن اين مهم، همچون مجلس شوراي اسلامي، وزارت راه و شهرسازي و ديگر نهادهاي مسئول در کنار شوراي شهر و شهرداري امري لازم و ضروريست.

رئيس کميسيون شهرسازي با اشاره به فعاليتهاي اجرايي که تاکنون در مجموعه مديريت شهري قزوين براي اجراي معماري ايراني_اسلامي دردستورکار قرار گرفته است، گفت: کارگروه اجرايي باحضور نمايندگان دستگاههايي مثل راه و شهرسازي، نظام مهندسي ساختمان، روابط عمومي و سازمان فرهنگي_ورزشي شهرداري تشکيل شده تا بستر اجراي اين کار مهم را در جامعه فراهم کنيم.

غياثوند اجراي طرح را بدون مشارکت مردم امکان پذير ندانست و با بيان اين واقعيت که مردم هنوز با اين موضوع ارتباط برقرار نکردند و اين نشان مي دهد که اين مهم هنوز جاي کار دارد و در قدم اول بايد نماي ساختمانهاي عمومي و دولتي شهر با اين شرايط طراحي و ساخته شوند و در شهر بررسي و مشخص شود که آيا حتي تمامي مساجد با الگوها و طراحي ايراني_اسلامي ساخته شده اند؟! يا خير؟!

اين عضو شورا خبرداد: از اولين اقداماتي که بايد دردستور کار قرار بگيرد، ابتدا عرضه ضوابط تشويقي و به شکل پايلوت به مردم است که در اين بخش از نظام مهندسي مي خواهيم درکنار شورا و شهرداري قرار بگيرد تا با پيگيري که به عمل مي آيد، از کميسيون ماده5 مصوبه هاي قانوني اين موضوع اخذ شود.

وي ادامه داد: حتي در راستاي اجرايي کردن معماري ايراني_اسلامي بايد ميز کاري و يا واحدي در نظام مهندسي ساختمان تشکيل شود و به مراجعه کنندگان به صورت  و رايگان سه نماي ايراني_اسلامي زيبا و مطابق با نيازهاي روز جامعه براي اجرا پيشنهاد شود.

رئيس کميسيون شهرسازي اضافه کرد: تخفيف هاي حدود 100 ميليون ريالي شهرداري به سازندگان، مالکين و اي کار آوردن افراديکه قصد تعمير بناي خويش را دارند، در استفاده از نماي ايراني_اسلامي اقدام ارزنده ديگري که بايد درنظر گرفته شود.

غياثوند ضوابط تدوين شده معماري ايراني_اسلامي را يک ضابطه قابل پايش و کنترل دانست و با اشاره به تصويب آن در شوراي شهر، گفت: اجراي نمادين چک ليست ها، معرفي يک نماي شاخص و برگزاري مراسم رونمايي از آن، به همراه درنظر گرفتن ضوابط تشويقي و اطلاع رساني محيطي، مجازي و مکتوب موضوعات براي شهروندان و استفاده از توان مردم و گروههاي مختلف رسانه اي و تخصصي در دستورکار قرار گرفته و يا قرار خواهد گرفت.

وي در خاتمه يادآورشد: يقينا اگر اين معماري به شکل ملموس و قابل ديد در فضاي شهري براي شهروندان اجرايي شود، يقينا تمايل آنان بيشتر شده و اگر در ماه حتي دو شهروند با اين موج ايجاد شده همراه شوند، در پايان علاوه بر قزوين در کشور قادر به ايجاد تحول خواهيم بود.

پايان پيام/2750/تير96         

تصاویر مرتبط